Onderhoud
RustRoest, op bezoek bij Edwin Heida RA90-20

Edwin Heida (RA90-20), niet vies van een paar smerige handen, begrijpt maar al te goed dat de onderdelen van een 90 niet zomaar overal te vinden zijn. Als hij dan geschikt een donor 90 tegenkomt, dan hoeft hij daar dan ook niet lang over na te denken.

Zo vertelde Edwin dat hij op een gegeven moment 2 zilvergrijze QO's gedemonteerd had (red. slopen klinkt zo cru) en dat de kale carroserieŽn klaar stonden om opgehaald te worden. Nieuwsgierig als we dan zijn, snel even een afspraakje geregeld om de boel eens te komen bewonderen. Nu hadden we wel vaker 90-slopers gezien, maar toch viel ons wat nieuws op ... en iets vrij verontrustends ook!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan maar snel verder en kijk en huiver ..
Licht in de duisternis bij RA90-1

Tijdens een lange rit in het donker, viel Klaas W. Wester (RA90-1) ineens op hoe donker de 90 eigenlijk van binnen was. Het gehele plafond was duister en ook de kachel was in duister gehuld. Dat was toch niet echt normaal ..

Op de volgende pagina treft u een verslag over de oplossing voor dit probleem. Eťn en ander uiteraard weer rijkelijk voorzien van vele duidelijke detailfoto's met uitgebreide toelichting. Ook voor 75-rijders is dit een hele nuttige handleiding.
Roestduivel op bezoek bij RA90-1

Ook bij een Alfa90 ligt de roestduivel op de loer helaas. De Alfa90 van uw webmaster Klaas W. Wester (RA90-1) ruilde destijds voor een vriendenprijsje van eigenaar, mede omdat er wat sporen van roest te zien waren. Omdat de roest heel plaatselijk is en de Alfa bovendien dagelijks de weg op gaat, is ervoor gekozen om alleen de ergste plekken te gaan behandelen en te spuiten. Het gaat hierbij om de kofferbak en de kofferbakgoot. Met name de rand onder het achterraam was dringend aan onderhoud toe. U treft hier vele foto's van de verschillende stappen die genomen werden met enige toelichting.